Marchewkowe piersi z kurczaka
Składniki:
3 pojedyncze piersi z kurczaka
6 marchewek
majonez
sok z jednej pomarańczy
sól, pieprz, imbir,
masło
Przygotowanie:
Piersi pokroic w paski, przyprawic. Marchew zetrzec na tarce i poddusic z vegetą i gałką muszkatołową. Naczynie do zapiekania nasmarowac masłem, ułożyc piersi i dokładnie przykryc je marchewką. Majonez wymieszac z sokiem z pomarańczy i polac marchewkę. Piec 30 min w temp. 170°C Podawac z ugotowanymi ziemniakami polanymi sosem, który pozostał po pieczeniu.
A tak poglądowo etapy przygotowania:
kurczak
marchewka
sos
po upieczeniu
Przepis dodaję do akcji
Przepis pochodzi stąd:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe15997.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz